Schkåwwde

Nej, jag vill verkligen ta tag i mitt liv nu och göra någonting av det. Vad vill jag göra? Eller framförallt, vad vill jag jobba med i framtiden?

Det är så svårt.. Jag tänker söka in till högskolan till hösten. Men jag vill inte hoppa på ett program om jag inte är säker på att jag vill läsa det. Visst, man kan hoppa av.. men usch. Näej. Det känns så waisted. Jag är intresserad av så olika saker också. Sjukvård, hantverk och musik. Hm, hur går det ihop? Jag får väl välja någon enstaka kurs till att börja med.

Har varit på en tripp till fina Skövde under helgen med Dinan. Vi var specialinbjudna gäster på Lisas pappas 50-årskalas där vi serverade som vana cafévärdinnor gör. En del disk också, men inget mot arlanda. Jag är diskexpert! Det var väldans kul att se skövde :) Nu kan vi hela staden trots att vi spenderade hela söndagen med en filmmaraton. Billinge backen, Voda, Pim's, en hårsalong, videouthyrning, Aspö gård, centrum, promenadstigen och Skrapan.. haha :) Har förövrigt "Hjälp"-melodin i huvudet.  

  image23

Eurythmics - Must be talking to an angel



Det här är musik när den är som bäst. Lekfullhet och mycket känsla!

Centralen

Igår var jag, Dina och Lisa på intervju till Disneyland Paris. Det gick väl mindre bra för mig. Tyckte intervjuaren var en bitch.. Men det var intressant och kul att lyssna på informationen som hölls i en timma på franska innan. Man förstod allting. Det är värre att prata för mig. Grammatiken bara blandas i mitt huvud. Men det är ju coolt att i alla fall ha varit på en anställningsintervju på franska :)

På centralstationen kunde man genom smöret "Becel" få provsmaka mackor samt kolla sitt kolestorolvärde (vilket jag inte gjorde). Sedan skulle man kasta i en röd bollhavsboll i en fyrkantig behållare med fönster i hjärtform.  Lisa var hungrig, och det var gratis ;) Helt plötsligt stod en bred gammal man, med arabiskt ursprung och helsvarta kläder och läskiga glasögon lite för nära mig. "What is this?" frågade han. Självklart började jag förklara att det är reklam för smör och att man kunde testa sitt kolestorolvärde. Dina och Lisa pratade fanatiskt om något annat med varandra och jag blev ensam med gubben. Han berättade om hur han blivit tillfrågad en tjänst som universitetslärare på sthlms universitet, men att han först måste läsa svenska. Han hade tydigen varit här "a couple of months" Sedan frågade han mig om jag pluggat färdigt. Nej, det har jag inte..  Innan han frågade det hade jag typ fått en tonårsaktig skrattattack med tankte på situationen. Han tittade konstigt  på mig. Ja, jag är märklig. Drar åt mig märkliga typer. Men Dina o Lisa drog i alla fall iväg mig till sist och det var ju tur. Oj vad dåligt skrivet det här är....

 


Alla Disney-hjärtans dag!

Jaa. Man knegar på. Har känt mig halvförkyld i en vecka. Igår bröt det väl ut på riktigt det första jag hörde på morgonen var "Josefiiine, du ser så annorlunda ut idag". Såg nog helt jävla jävlig ut, men var tvungen att jobba eftersom all ordinarie personal har magsjuka. I morse mådde jag illa. Men det varade bara i två minuter, sedan mådde jag bra igen.

Lisa var på besök i helgen, mycket trevligt:) Dina, Lisa och jag var i stan tre gånger på två dagar. Shoppade lite och fikade mycket. Vi träffade också på lördagen Erik, Erik och Kajsa som kom till stockholm :) Trevligt.

Idag har L, D och jag varit på en intervju till Disneyland, Paris. Hm.. känner mig inte helt hundra på det där. Tror för sig inte heller att det gick så bra för mig. Det stod att man skulle förbereda sig på att prata 20 min om sig själv på franska, HAHA. Det behövde man inte alls kunna. Men man skulle däremot kunna berätta vilka svaga sidor man hade. Puh.. jag svarade inte bra på den frågan. Jävla tant.

Sedan kom Karro som åker ut i vida världen imorgon kväll och rånade lite skivor. Det var trevligt.

♥Mamma har köpt winernougat till Alla hjärtans dag :) <3 <3

Move your feet



Junior Senior - Move your feet

Tycker de är sköna.

Jag har alltså blivit dagisfröken på senare dagar (ej med tanke på musiken), de fem senaste dagarna. Eller, ja, jag är ju timvikarie. Det är skitkul. Har en ny bästa kompis som heter My, hon är 4. "Det sägs att man kan äta myror. Det låter lite konstit tycker jag" är nog dagens citat. Grymt när barn använder vuxna ordspråk tycker jag. Andra citat jag hört på förskolan:
"Nu kan du gå!"
 "När när när när när man har dukat av bordet och sköjlt av tallrikarna. Dåå, då läser vi saaga."
 "Vilken ful rumpa du har!"
"Vet du hur söt NIkki är? Hon är lika söt som hela världen!"
 "har du sånna där?? (pekandes på örhängen). Varför har du det?"
 "Varför jobbar inte du här?"
"Där är Kopia!" (de andra två pedagogerna heter båda Pia..eller ja, kanske Pia o Kopia).
"Du ska rita en krokodil till mig"
"Du ska rita en motorcykel till mig"
"Du ska rita en häst till mig"
"Du ska rita en pingvin till mig"
"Jag ska sitta i ditt knä"
"Neeej, jag ska!"
"Varför har du så långa naglar?" (dagisbarnen har bra koll på vad som är tillåtet inom deras branch)
"Du läser inte som Pia!"
"En gång till!"
"Josefiiine, vet du? Elin kom inte igår, för hon var sjuk. Så vi kunde inte ta hand om henne. Det var synd"
"Hur många dagar ska du vara här? Hundra?"
"Berit sa att jag skulle gå in på blåbär och tvätta händerna. Men jag är lite nervös. Det är så tyst där"

Yeah, jag försöker leva mig in i deras värld så gott det går och hjälpa dem med diverse problem. Änsålänge har det gått bra, anser jag. Tror de är ganska nöjda med mig, barnen. Fast jag inte läser som Pia.

RSS 2.0