Calvin Harris


What? Haha..

 


Ett par videos. Har nyss upptäckt en ny konstnär att ägna min tid :P Ville egentligen lägga in "Merrymaking at my place", men det gick inte.

 


Såhär galen ser jag ut i skrivandets stund. Värt att förevigas. Glad påsk! Hoppas ni får välfyllda påskägg och trevliga överraskningar. (Själv har jag redan tjuvöppnat mitt påskägg, det var ett halsband från min syrra. Tack!)



Kul med snön förresten. Och julen varar än till påska! ^^

Skoinlägg

VARNING för känsliga läsare! Här kommer ännu ett fåfängt modeinlägg.

Det tillverkas och designas en hel del snygga sneakers idag. Problemet är att alla snygga sneakers är av herrmodell. Jag försöker lista ut varför, min teori är denna lite tvetydiga variant:

Ska alla tjejer gå omkring i klack hela dagen eller fortsätta med uttjatade ballerinas? Jag var aldrig en vän av ballerinas, trots det köpte jag ett par i lack en gång på rea.. dessa som jag endast använt när det inte funnits någon annan utväg. När man som tjej har lite större fötter vill man inte gärna utmärka detta mer än vad som behövs. Därför bär jag ogärna platta skor som gör att fötterna känns längre och när dessutom ankeln blottas känns fötterna ännu längre. Ifall jag inte kände något av att gå omkring i klack skulle jag gärna glida i ett par nya varje dag. Men det funkar helt enkelt inte, med eller utan partyfeet. Jag har varken råd att slösa hälsenor eller pengar på det. Denna teori utesluts, alla tjejer vill inte vandra i högklackat eller ballerinas, dessutom tillverkas en hel del sneakers åt tjejer: alltså finns det någon som vill sälja dem!

Jag vete fan hur det är. Antingen så är jag väldigt kräsen eller så tror jag helt enkelt inte att sneakers är lika snyggt på tjejer. Eller på mig. I like the guy in the sneakers though.


image30

  

Den översta skon (alla från 555 soul) är nästan identisk med min förra sneakerpolare. Detaljen med en mockakant runt skon tror jag förminskar foten och gör att man får ett intryck av att den är mindre. Vilka fina skor! Men ajabaja! Inte köpa likadana en gång till!!

Blåbärssoppa



För första gången på tre dagar är jag hungrig. Efter träningen i onsdags kväll, som jag tvekade på om jag skulle orka med eftersom jag var totalt utmattad efter jobbet, mådde jag ILLA. Jag kräks i stort sett aldrig. (Undantag 16/9 Nice--> Monte Carlo, borttappade nycklar och arga hyresvärldar). Men det gjorde jag natten till i torsdags. Detaljer som hur många gånger har jag hittills bara avslöjat för nära vänner. Lucky them.. I torsdags fick jag feber också och lyckades väl hålla mig vaken högst fyra timmar det dygnet. Igår var jag groggy, känner mig lite borta idag också. Kosten har mest bestått av blåbärssoppa och drömkakor. (=Socker) Fan vad mycket jag har missat på grund av detta nu då!

Så här var det tänkt att mina dagar skulle sett ut:

Torsdag:

Jobba sista dagen
Mikis vårkonsert.. Kan jag få pengarna tillbaka?
(MANDO DIAO var i stan och jag missade allt. Jävla skit)

Fredag:

Arbetsintervju
Fest och utgång med Anna som fyller 20 idag lördag! Hipp hipp hurra! :)


Och idag är det lika mulet som i onsdags?

Kulturchock

Officiellt var fredagen min sista dag på Blåbär. Saidi, köksan hade bakat marängtårta och ställt in i personalrummet. Jag bjöd på vindruvor och hade köpt en blomma. Det är lite trist att mitt vikariat är över nu. Det känns som att jag kommit in i rutinerna där borta nu. Alla barn känner mig och jag känner dem. Fast de blir förståss glada när den ordinarie pedagogen kommer på imorgon (även fast hon hälsat på ett flertal gånger under mitt vikariat...) Nästa vecka ska jag vara på Lingon ett par dagar. Men nu måste arbetssökandet komma i full gång igen..

Lördag:

Stressstädning (tre s haha), dusch, inlämning av gamla olästa Pollux-böcker på en secondhand butik här i väsby. Passade på att även köpa 4 nya pocket böcker för trettio kronor :) Sedan gick jag vidare till hemköp i regnet och handlade ingredienser till middagen. Johanna, min kusin från Västerås kom precis när jag kommit in genom dörren. Sedan kom mamma o pappa två minuter efter. Vi gick på bokrea. Jag, den som inte behövde något, jag hade ju redan köpt fyra böcker, köpte två böcker till. Herregud, mina förhoppningar och tankar om att jag ska börja läsa är ju helt skyhöga. Men, det är bra att ha böcker. Fyra av dem ser dessutom använda ut i bokhyllan där jag ställt dem! ;) Jag fick på något sätt för mig att det är större chans att jag läser dem om jag köper dem och inte tänker att jag kan låna dem på bibblan i stället..

Sedan bar det av hemåt. Det skulle bli wokade nudlar med kyckling, kokosmjölk och grönsaker. Thailändskt, typ. Vi blev tvugna att använda två stora stekpannor till fyra luftiga nudelportioner.. Det blev mycket gott i alla fall :) Den resterande delen av kvällen tillbringades framför melodifestivalen bla. Sedan drog jag fram alla universitets och högskolekataloger jag tagit på sacomässan förra året och under mässan i skolan. Kastade bort nästan hälften, det var ju skönt i alla fall. Letade efter kurser jag vill läsa. Något lär jag väl söka.

Söndag:

Morgonpromenad. Grått väder, kände mig ändå pigg. Frukost. Vasaloppet (fast vi såg det bara på tv, det såg ut som det gick extremt segt i nysnön).  Vi bestämde oss för att åka till Nationalmuséum och titta på utställningen av Henri de Toulouse-Lautrec. Han var en fransk, funtionshindrad konstnär under det sena 1800-talet som skildrade bla. livet på bordellerna i Paris. Vissa tror att han eftersom hans ben slutat växa i tonåren, pga. alltför många benbrott under barndomen (benskörhet?) kände sig utanför och fann att även de prostituerade inte riktigt passade in i de förnämare samhällsskikten trots att Toulouse-Lautrec själv i grund och botten hade det ganska bra ställt. Men han kände någonslags samhörighet i utanförskapet. Det vet man ju förståss aldrig hur det var med den saken i verkligheten. Han dog också ung, levde 1864-1901. Under tiden då Toulouse-Lautrec var verksam förstod sig inte många på hans konst. Men under 1970-talet och under våra dagar är han en hyllad konstnär. Han har gjort mycket affischer, men utställningen visar även en del skisser i blyerts och en del oljemålningar. Den är värd att se tycker jag. Lite reklam för Nationalmuséum alltså.. Blev sugen på att köpa en affisch till en av mina extremt blommiga väggar (vill gärna täcka så mycket av dem som möjligt utan att det ser för mycket ut), men de kostade 175 kronor, så snålheten smög sig på. Vi var visst på NM sist Johanna var här också, fast då såg vi en utställning av Stig Lindberg, porslinkonstnären. Den uppskattade jag också, mycket trevlig.

image25
Häftigt att stå nära hans till storleken största oljemålning. Imponerad av kjolen. 

image26

image27
Med denna affisch för Moulin Rouge slog Toulouse-Lautrec igenom.

image28
Jane Avril är en av dem som återkommer i TLs målningar


Nu har jag tackat ja till Disneyland..


RSS 2.0