Wilkommen, Bienvenu, Welcome!

Pa plats utanfor Paris. Oui, je sais, c'est bizarre. Mais en fait, c'est vrai!

Var och kollade pa Sverige-Grekland matchen igar pa Sports bar i Disney Village. Traffade lite svenskar fran Dinas residens. Det var kul, sedan kom Lisa som en for tidig julklapp :) Jag bjod in henne till min enkla boning for en skon skavfotters sangplats. Nar vi kom hem sag koket ut som ^(**)(&^%, QUEL BAZAR! Grannarna hade atit pizza och inte ens orkat flytta kartongerna... Mais oui. Jag har forstatt att jag bor pa party residenset. Gjort idag: Foljde med Liz till Fantasia varifran hon blev skjutsad till sitt nya hem pa La Loisienne (det betyder alltsa att jag, Dina och Lisa bor pa varsitt residens, men da har vi ju chans att se alla ;) ). Var med Liz, Dina och Lisas engelska rumskamrat i Val d'europe. At min forsta baguette har. Den var god. Har lyssnat pa lite musik inne hos Miny och Patricia. Skulle aldrig berattat att jag sjunger ;) Har just firat att Patricia klarat en exam i sin skola i Luxemburg med lite Champagne. No, I'm not drunked.

Buenas tardes!

Je suis à Paris

Nu är jag framme! Resan gick bra. Jag ska försöka uppdatera min resedagbok en annan dag. Sitter hos Anna och lånar hennes dator. Men nu är det dags att sova, jag har en intensiv sommar framför mig. Mycket intensiv.

Vad sa du? Nu på TISDAG?

Nu måste jag bara kolla hur jag ska ta mig från Orly till Disneyland, snacka om att vara ute i sista sekunden. Vad händer om jag inte kan sova hos Anna på tisdag? Jag vet inte, men jag "sover" betydligt hellre där på hennes obeskrivbart obekväma soffkuddar som förra gången gled isär så jag låg halvt på golvet hela natten och ständigt oroades för att hennes bitchiga rumskamrat skulle komma och köra ut mig, än att jag sover på min resväska på flygplatsen eller utanför residenset som vilken annan clochard som helst.

Eftersom det inte var alltför länge sedan jag själv var en Nice-bo har jag inte glömt allt vitt bröd och alla smördegsbakelser som landet erbjuder. Frankrike har som  
www.catat.blogg.se säger inte riktigt upptäckt GI ännu. Inte för att jag är den som propsar på för denna idé alla gånger, men jag pallar inte smördeg just nu eller allra minst choklad eller för mycket sprit. Det sätter sina spår. Man kanske ska göra en Liza och köpa upp sig på rataouillekonserver. Blanda i lite kikärter och leva på rester i en vecka, jag gillar det ekonomiska i den idén. På Disney erbjuds bara bauguetter som lunchalternativ (?) = Matlåda! Alla minifransyskor lever väl på kaffe och cigg, och kanske lite youghurt med honung. Just ja, cigaretterna. Man får väl gå med på att bli nergasad en del de kommande månaderna när man nu i Sverige blivit så bortskämd med alla förbudsmarkeringar.

Jag borde börja faire mes valises nu, men samtidigt håller jag på med min present till Sanna, men det bara bråkas och jag kommer ingen vart och den måste vara klar ikväll..och jag blir så trött.

Igår bakade jag över 70 muffins till dagisarna, eller egentligen bara till personalen. Vet nämligen inte hur många barn jag har jobbat med den här våren. Vraiment ganska många.. 

Je suis inquiète pour parler francaise maintenant aussi... c'était longtemps..eller ja, ganska lång tid utan träning som ni märker. Podcasts i all ära, men det krävs nog lite mer för mig. Mais, on apprend j'espère. 

Woach, jag har nog inte fattat än var jag ska sommarjobba. Det kommer bli tufft men kul, hoppas på det sista i alla fall. Det är väl det enda man kan göra just nu, hoppas. Hoppas på roliga arbetskamrater och rumskamrater som har överseende för min dåliga franska. Hoppas att de inte har alltför konstiga vanor/ovanor. Galet.

image63

Vi ser mäkta förvirrade ut utanför Shapko i vårt kära Nice. Hur blir det då i PARIS?


Mitt framtida jobb. Wish me luck! ;)

RSS 2.0